Ազգային խոհանոց․ թաթար-բորակի
1/16/2025, 8:02:00 PM
Created By`
Ազնիվ Մանուկյան
Անահիտ Գրիգորյան
Ազգագրական փառատոնի շրջանակում մեր ջոկատը որոշել էր պատրաստել թաթար- բորակի։ Թաթար-բորակին տարածված է Հայաստանի գրեթե բոլոր շրջաններում՝ առավելապես Շիրակի, Ջավախքի և Լոռու մարզի բնակիչների շրջանում։ Շիրակի մարզում տարածված է թաթար-բորանի անվանումը։ ՈՒտեստի ծագումը կապվում է մոնղոլական արշավանքների հետ։
Նյութն ՝ այստեղ։
Նյութն ՝ այստեղ։